مهاجرت به کانادا

آشنایی با انواع ویزا، طرح های مهاجرتی و سایر اطلاعات کشور کانادا

برنامه‌های ایالتی کانادا

اقامت دائم در کانادا از طریق مهاجرت به ایالت‌های مختلف کانادا تنها با چند گام ساده

انواع ویزای تحصیلی

اخذ سریع و آسان ویزای تحصیلی کانادا ویژه دانشجویان بین‌المللی تنها با ارائه پذیرش دانشگاه

مهمترین قوانین مهاجرتی

برخی از مهمترین قوانین مهاجرتی که به صورت عمومی وضع می‌شوند و برای انواع ویزا باید در نظر داشت.

برنامه های مهاجرتی دولت فدرال

با استفاده از برنامه های مهاجرتی دولت فدرال کانادا ضمن شروع به کار میتوانید اقامت دائم کانادا را دریافت نمایید.

اجازه کار کانادا

دریافت اجازه کار کانادا برای متخصصان و کارگرهای ماهر مسلط به زبان انگلیسی

برنامه‌های تجاری

دریافت ویزا با هدف انجام امور مربوط به تجارت، خرید و فروش، مذاکرات با شرکتها و صنایع و …

کانادا

درباره کانادا

کانادا با مساحت 9984670 کیلومتر مربع، دومین کشور وسیع جهان است. در این کشور پهناور تنها در حدود چهل میلیون نفر زندگی می کنند، در نتیجه تراکم جمعیت در کانادا کم و فاصله شهرها از یکدیگر نسبتاً زیاد است. کانادا، شمالی ترین کشور قاره آمریکاست و تنها یک همسایه (ایالت متحده آمریکا) دارد. سرما در شمال این کشور، در بخش جنوبی و مجاور مرزهای آمریکا، مستقر شوند. وسعت زیاد، بارندگی کافی و بهره برداری مناسب، باعث شده از نظر تولید و صادرات محصولات کشاورزی و منابع طبیعی، کانادا در جایگاه بالایی قرار گیرد.
معاون و ذخایر طبیعی فراوانی در این کشور وجود دارد و از این نظر نیز کانادا جایگاه ویژه ای در جهان دارد.

با آنکه حدود یکصد سال از استقلال آن نمی گذرد و هنوز فرماندار کل آن را ملکه یا پادشاه انگلستان تعیین می کند، ولی طی این مدت اندک، رشد و توسعه مناسبی کرده است. به طوری که جزو گروه G8 (کشورهای پیشرو صنعتی جهان) می‌باشد. دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی آن نیز از اعتبار خوبی در جهان برخوردار است. وسعت زیاد، جمعیت کم، ثبات سیاسی و اجتماعی و در آمد سرانه ی بالا، از جمله مواردی است که سبب شده افراد بسیاری از اقصی نقاط جهان، از جمله ایران، مهاجرت به کانادا را انتخاب کنند. اکنون بومیان اولیه، درصد کمی (چهار درصد) از جمعیت این کشور را شامل می شوند.

از آنجا که ایرانیان زیادی دز کانادا اقامت دارند و ارتباطات و علاقه آنها به کشور، خانواده و دوستان مستحکم است، امیدواریم ارتباط بین دو کشور، بصورت منطقی و با احترام متقابل، تداوم و گسترش یافته و از ثمرات آن، هر دو کشور بهره مند شوند. اگر قصد مهاجرت به کانادا را دارید میتوانید از خدمات مشاورین رسمی شرکت ویزا موندیال استفده کنید.

کانادا (Ottawa)
نام رسمی: کانادا
پایتخت: اتاوا
نوع حکومت: دولت فدرال چند حزبی پارلمان با دو مجلس قانون گذاری
رئیس کشور: پادشاه یا ملکه ی انگلستان
رئیس دولت: نخست وزیر
تاریخ استقلال: اول ژوئن 1867 از انگلیس
روز ملی: اول ژوئن
زبان های زسمی: انگلیسی-فرانسوی

تراکم جمعیت
بنابر آمار سال 2008، کانادا با توجه به وسعت زیادش جمعیت کمی دارد، به طوری که، در هر کیلومتر مربع از خاک آن، به طور متوسط، 2/3 نفر زندگی می کنند (دویست و نوزدهمین کشور). تراکم جمعیت در نقاط مختلف این کشور، متفاوت است. بیشتر کانادایی ها در شهرهای جنوبی زندگی می کنند و حدود سه چهارم از جمعیت این کشور در 300 کیلومتری مرز آمریکا ساکنند. بزرگ ترین مراکز شهری در ایالت های کبک و اونتاریو می باشند که حدود دو سوم از کل جمعیت کانادا را در خود جای داده است. در چند سال اخیر، جمعیت کانادا به سمت غرب کشور متمایل شده است. ایالت های بریتیش کلمبیا و آلبرتا از این تغییر محل، سود برده اند و رشد جمعیت بسیار خوبی داشته اند. کانادا بالاترین میزان پذیرش مهاجر را در جهان دارد.

دولت کانادا مهاجران را بنا به یکی از این دلایل انتخاب می کند:
1. پیوستن به خانواده و اقوام نزدیک با مهاجرت به کانادا
2. مسایل بشردوستانه در مورد پناهندگانی که نیاز به اسکان مجدد دارند؛
3. دلایل اقتصادی و علمی.
مهاجران، بیشتر در مناطق شهری بزرگ، مانند تورنتو، ونکووِر و مونترال ساکن می شوند.

کار در کانادا

کانادا هرساله، 250،000 نفر را به عنوان مهاجر دائم می پذیرد. اما بسیاری از کارشناسان بر این باورند، با توجه به نیاز روزافزون بازار کار کشور، بدلیل رشد میزان سالمندان و کم بودن نرخ زاد و ولد، طی دهه های آینده، کشور به تعداد بسیار بیشتری، حتی تا سه تا 4 برابر رقم فوق نیازمند خواهد شد.

بررسی های بعمل آمده حاکی از ان است که دست کم تا سال 2016، پذیرش سالانه مهاجر، بوِیژه در گروه متخصصین و سرمایه گذاران، به 400،000 نفر خواهد رسید.

از سوی دیگر جدیدترین تغییرات نرخ بیکاری در مناطق مختلف جهان نشان می دهد که بحران بیکاری مناطقی از اروپا مانند اسپانیا و یونان که از سال های گذشته آغاز شده همچنان ادامه دارد. در حال حاضر، تایلند با 0.7 درصد بهترین بازار کار را در اختیار دارد و پیش بینی نرخ بیکاری برای ایران نیز 18.6 درصد است.

بررسی تازه ترین نرخ های بیکاری در برخی از کشورهای جهان نشان می دهد که بیکاری در مناطقی از اروپا مانند اسپانیا و یونان همچنان بحرانی است و این کشورها از سال های گذشته تاکنون نتوانسته اند موفق به مهار بیکاری و ایجاد فرصت های شغلی به تناسب عرضه نیروی کار شوند.

طبق آخرین آمارها نرخ بیکاری در آمریکا 6.7 درصد، بریتانیا 3.7 درصد، کانادا 7.2 و حوزه یورو نیز 12 درصد است. همچنین این نرخ در بلژیک 8.4 درصد، فرانسه 10.8 درصد، کانادا 6.8، ایتالیا 12.7 درصد، هلند 8.5 درصد، جمهوری چک 8.2 و دانمارک نیز 5.6 درصد است.

تحصیل در کانادا

در کانادا اهمیت زیادی به یادگیری داده می شود و در این کشور یک سیستم آموزش و پرورش درجه یک با استانداردهای بالا وجود دارد. این کشور در مقایسه با میانگین کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، پول بیشتری برای آموزش خرج می کند (بعنوان درصدی از GDP) و در بین کشورهای G-8 (انجمن متشکل از 8 کشور ثروتمند جهان) در مقام دوم قرار دارد.

مکانی امن برای تحصیل
کانادا پایین ترین نرخ جرم و جنایت را در منطقه دارد و همین موضوع این کشور را تبدیل به مکانی امن برای تحصیل و زندگی دانشجویان خارجی می نماید. علی رغم اینکه از طرف جنوب با آمریکا همسایه است، سلاح های گرم به شدت کنترل می شوند و اجازه ی استفاده از آن ها بصورت عام وجود ندارد.

یکی از بهترین نقاط دنیا برای زندگی
طبق نظر سازمان ملل متحد (UN) و واحد اطلاعات اقتصادی، کانادا از سال 1994 در لیست 10 نقطه ی برتر جهان برای زندگی قرار گرفته است. در یک بررسی از طرف سازمان ملل متحد، کانادا امتیازات زیادی برای دسترسی به آموزش، امید به زندگی بالا (به مدد سیستم مراقبت های بهداشتی) و نرخ پایین جرم و جنایت به دست آورده است؛ بعلاوه، شهرهای بزرگ کانادا – ونکوور، تورنتو و مونترال- به لطف پاکیزگی، امنیت، فعالیت های فرهنگی و سبک زندگی جذابشان، شهرهایی با سطح جهانی برای کار و زندگی شناخته شده اند.

هزینه ی پایین تحصیل
در مقایسه با انگلیس، استرالیا، نیوزیلند و آمریکا، کانادا پایین ترین نرخ شهریه را از دانشجویان خارجی اخذ می کند. هزینه ها در دانشگاه های دولتی آمریکا تقریبا یک سوم بیشتر از هزینه ی اخذ مدرک لیسانس در کانادا می باشد و این در حالی است که هزینه های دانشگاه های خصوصی آمریکا از دو برابر هم بیشتر هستند.
نرخ معمول برای یک دانشجوی خارجی در دوره ی لیسانس در طول یک سال تحصیلی (8 ماه) در سطح کارشناسی 11,903 دلار کانادا می باشد، البته این رقم بسته به رشته ممکن است بالاتر یا پایین تر باشد.

مقصدی با تکنولوژی بالا
کانادا به لطف همکاری بسیاری از دانشمندان با استعداد، محققین و کارآفرینان، محیطی مهیج برای کار و تحصیل ایجاد کرده است. این کشور پیش قدمی بین المللی در امور کامپیوتر و فناوری اطلاعات را داراست و دارای شهرتی برای برتری در بخش هایی مانند ارتباطات از راه دور، حمل و نقل و مهندسی و بویژه در هوافضا، حمل و نقل شهری، میکروالکترونیک، دستگاه های پزشکی، نرم افزارهای پیشرفته، انرژی های برق آبی و هسته ای، لیزر، بیوتکنولوژی، صنایع غذایی، سیستم اطلاعات جغرافیایی و صنایع اقیانوسی و محیط زیست می باشد.

توریسم و گردشگری کانادا

یکی از منابع درآمدزایی در هر کشور، صنعت توریسم و گردشگری آن منطقه است. هنگامی که صحبت از توریسم و گردشگری کانادا به میان می آید، موارد زیادی اهمیت پیدا می کنند. موسسه ها و ارگان های زیادی هستند که در رونق این صنعت بسیار مهم در کانادا نقش مهمی ایفا می کنند. سازمان های بازاریابی بین المللی گردشگری، هتل ها، رسانه های ملی کانادا، موزه ها و مکان های تاریخی و دیدنی در کانادا و روزنامه ها در توسعه صنعت توریسم و گردشگری کانادا نقش مهمی دارند.

کانادا یکی از کشورهای شمالی قاره آمریکای شمالی، به عنوان یکی از مقاصد گردشگری جهان به شمار می رود. اماکن دیدنی شهرهای کانادا جزو پربازدیدترین مکان های آمریکا محسوب می شوند. در تعطیلات کریسمس و جشن سال نو، افراد زیادی از سراسر جهان به کانادا سفر می کنند. رشد صنعت توریسم در این کشور، با افزایش تعداد گردشگران بیشتر، افزایش می یابد.

مهاجران و گردشگرانی که به کانادا مسافرت می کنند، از طریق وسایل حمل و نقل مختلفی نظیر هواپیما، قطار، خودروی شخصی و کشتی ها به این کشور وارد می شوند. بنابراین یکی از ارگان هایی که در رشد صنعت توریسم و گردشگری در کانادا نقش اساسی دارد، سازمان های حمل و نقل مسافران به صورت هوایی، زمینی و دریایی می باشند. بدیهی است که عملکرد صحیح و باکیفیت این سازمان ها در عین اینکه امنیت سفر را افزایش می دهد، موجب افزایش ورود توریست های بیشتری به کانادا می شود.

صنعت توریسم و گردشگری چگونه اقتصاد کانادا را تحت تأثیر خود قرار می دهد؟

کانادا با اکثر کشورهای جهان در ارتباط است. این مسأله از چند جهت دارای اهمیت می باشد. اگر از بعد تجاری به این مسأله نگاه کنیم در می یابیم که تبادل کالا و خدمات از طریق کانادا با سایر کشورها موجب تبادل علم و فناوری می شود و از طرف دیگر، افرادی زیادی از سایر نقاط جهان را با کانادا و شهرهای مختلف آن آشنا می کند. در نتیجه، افراد بیشتری تمایل پیدا می کنند به کانادا مسافرت نمایند.

از بعد دیگر، مسأله ارتباط کانادا با سایر کشورها به تبادل فرهنگ و هنر مربوط می شود. فرهنگ و هنر کانادا، توریست های زیادی از تمام جهان را به سمت خود جذب می کند. به واسطه افزایش تعداد گردشگر، صنعت هتلداری و گردشگری در این کشور نیز رونق می یابد.

توریسم و گردشگری کانادا در آینده

صنعت گردشگری کانادا به شدت تحت تأثیر طبیعت سرسبز آن قرار دارد. طبیعت فوق العاده زیبای این کشور در تمام نقاط آن، هر ساله گردشگران زیادی را به این کشور فرا می خواند. چشم اندازی که کانادا در آینده برای گسترش صنعت توریسم و گردشگری خود دارد، شامل دو برنامه اصلی جذب سرمایه گذار و توسعه مکان های تفریحی و گردشگری در این کشور است.

علی رغم امکانات کافی و عالی که در شهرهای این کشور وجود دارد، این کشور نیازمند به جذب سرمایه برای اجرای برنامه های آتی خود می باشد. یکی از عواملی که صنعت توریسم را در کانادا تحت تأثیر خود قرار می دهد، تغییرات فصل در این کشور است. زمستان های اغلب شهرهای کانادا به شدت برفی و سرد می باشد؛ در این فصل، افراد تمایل کمتری به مسافرت به این کشور دارند. فصل های تابستان و بهار، شهرهای کانادا و سواحل آن مملو از توریست ها و گردشگران می شود. در همین فصل ها است که فروش کالا و تجارت و البته صنعت هتلداری و گردشگری رونق خاص خود را پیدا می کند.

به طور کلی و بنابر مطالبی که در فوق ذکر شدند، کانادا برای موفقیت در برنامه های صنعت توریسم و گردشگری، این کشور باید ابتدا به دنبال جذب سرمایه گذار برای پروژه های خود باشد؛ در رتبه بعدی، توسعه مکان ها و مشاغلی که در رابطه با این صنعت مهم جهانی هستند، برای کانادا اهمیت ویژه ای خواهد داشت.

سرمایه‌گذاری کانادا

کانادا عضوی از سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) و گروه ۸ (G8) است. این کشور دارای اقتصاد بازار آزاد است که نسبت به ایالات متحده وابستگی بیشتری به دولت دارد ولی مداخلات اقتصادی دولتی آن کمتر از اکثر کشورهای اروپایی است.

کانادا از دیرباز نسبت به کشورها ی همسایهٔ جنوبی‌اش از سرانهٔ رشد ناخالص کمتری برای محصولات داخلی خود برخوردار بود که بدین ترتیب ثروت ناخالص ملی به صورت برابری درمیان مردم توزیع شده‌است که با این وجود این میزان رشد اقتصادی نسبت به رشد اقتصادی اروپای غربی بیشتر است. دردهه‌های گذشته، پس از گذراندن دوره‌ای از اغتشاش، اقتصاد این کشور به سرعت پیشرفت کرد و نرخ بیکاری پایین آمد و دولت بزرگ آن کوچک شد و به دولت فدرال بدل شد.

امروزه سیستم اقتصادی این کشور بر پایه بازار، الگوی تولید و استانداردهای زندگی بسیار شبیه به اقتصاد ایالات متحده آمریکاست.

طبق آمارگیری اکتبر ۲۰۰۶، درحالی که نرخ بیکاری طی ۳۰ سال گذشته درپایین‌ترین حد خود، ۶٫۳ قرار داشت، نرخ بیکاری استانی از نرخ پایین ۳٫۶ در استان آلبراتا تا نرخ بالای ۱۴٫۶ درصد در نیوفوندلند و لابرادور متفاوت بود.

در قرن گذشته رشد تأ ثیر گذار بخش‌های خدماتی، معدن، کارخانجات، باعث شد که اقتصاد این کشور که وابستگی زیادی به اقتصاد مناطق روستایی داشت به اقتصاد شهری وصنعتی، تغییر یابد. همانند دیگر کشورهای جهان اول، اقتصاد کانادا، با صنایع خدماتی اداره می‌شود، که سه‌چهارم کانادایی‌ها در این صنعت مشغول به کارند.

این کشور از نظر اهمیت دادن به بخش صنایع پایه با دیگر کشورهای جهان اول تفاوت‌هایی دارد و دو صنعت نفت خام و چوب‌بری هم در این کشور جزو مهم‌ترین صنایع به حساب می‌آید.

کانادا یکی از معدودترین کشورهای پیشرفته‌ای است که صادرکنندهٔ انرژی خالص در جهان است. کانادا دارای ذخایر وسیعی از گاز طبیعی در سواحل شرق و منابع بزرگ گاز و نفت در آلبرتا است ونیز در همسایگی آن یعنی بریتیش کلمبیا و ساسکاچوان است.

در منطقهٔ وسیع اتاباسکا تارسندز، منابع نفت و گاز فراوانی است که با استخراج آن‌ها کانادا به دومین کشور دارای ذخایر نفت و گاز در جهان بعد از عربستان سعودی تبدیل شده‌است.

در کبک، بریتیش کلمبیا – نیوفولد ولابرادور، انتاریو و مانیتوبا، انرژی الکتریکی ارزان است و از آنجا که به ضرر محیط زیست نیست، استفادهٔ گسترده‌ای از آن می‌شود.

این کشور همچنین یکی از عرضه‌کنندگان اصلی محصولات کشاورزی است که منطقهٔ استپ این کشور یکی از مهم‌ترین عرضه‌کنندگان غلات مثل گندم و انواع دیگر در دنیاست.

کانادا بزرگ‌ترین تولید کنندهٔ اورانیوم و روی و بسیاری از محصولات منابع طبیعی، مثل طلا، نیکل، آلومینیوم وسرب است

اگر نگوییم اکثر شهرها ولی تعداد زیادی از مردم شهرها در بخش شمالی که انجام کشاورزی در آن مشکل است، به خاطر نزدیکی به منابع و معادن، از راه صنعت معدن و با استفاده از منابع چوب زندگی می‌گذرانند. کانادا همچنین دارای بخش صنایع نسبتاً بزرگی است که در کبک وانتاریو جنوبی قرار دارد که صنعت اتومبیل‌سازی در آن اهمیت خاصی دارد.

کانادا وابستگی بالایی به بخش تجارت بین‌المللی خصوصاً تجارت با ایالات متحده دارد. قرارداد تجارت آزاد U.S – کانادا(FTA)، در سال ۱۹۸۹ و قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA) که مکزیک هم جزء آن می‌شد، باعث افزایش قابل توجهی در برقراری مناسبات اقتصادی و تجاری با ایالات متحده شد. از سال ۲۰۰۱، کانادا مؤفق شد که از رکود اقتصادی فاصله بگیرد و از نظر کارکرد امور اقتصادی در میان اعضای گروه ۸ همچنان بهترین باقی بماند.

از اواسط سال‌های ۱۹۹۰، دولت فدرال مازاد بودجهٔ سالیانهٔ خود را برای ادای قرض به کشورهایی که بدهی دارند می‌فرستد.

کانادا بزرگترین صادرکننده نفت به آمریکا می‌باشد.

پناهندگی کانادا

دو طریق عمده و اصلی برای پناهندگی کانادا وجود دارد که عبارتند از:

  • درخواست پناهندگی کانادا در داخل خاک این کشور
  • درخواست پناهندگی کانادا در بیرون از مرزهای این کشور

1- درخواست پناهندگی کانادا در داخل خاک این کشور

– چنانچه شخصی به هر طریقی اعم از آب، خاک و یا هوا به منظور اخذ پناهندگی کانادا وارد این کشور شود ابتدائاً ادعای وی مبنی بر واجد صلاحیت بودن برای مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی، در «آژانس خدمات مرزی کانادا» مورد بررسی قرار میگیرد. نهاد صالح برای بررسی ادعاهای پناهجویان، هیأت مهاجرت و پناهندگی کانادا (the immigration and refugee board) است. در این هیأت، بار اثبات دارا بودن شرایط اخذ پناهندگی بر عهدهی خود شخص پناهجو میباشد. برای مثال وی خود باید ثابت کند که در موطن اصلی خود به دلیل مسائل نژادی، مذهبی، ملیتی، عضویت در یک گروه خاص اجتماعی و یا یک عقیدهی خاص سیاسی تحت تعقیب بوده و در صورت دستگیری ممکن است مورد آزار و اذیت و شکنجه واقع شود و یا اینکه ترس معقولی از این پیگیری در کشور اصلی خود دارد و تعقیب وی قریبالوقوع است. شخص پناهجو باید دلایل و مدارک خود را به دقت ارائه و به خوبی از آنها دفاع کند؛ به نحوی که بتواند مقامهای صالح برای صدور پناهندگی را اقناع نماید. بدین ترتیب از شرایط پناهندگی در کانادا، موفقیت در مصاحبه است. در طول مصاحبه و بررسی، شخص تصمیم گیرنده در خصوص اینکه آیا پناهجو لایق پناهندگی کانادا است یا خیر، مدارک وی، توضیحات در خصوص دلایل اخذ پناهندگی کانادا، مبنای فرم ادعایی (BOC) و … را مورد بررسی قرار می دهد و به جنبه های گوناگون شرایط پناهجو توجه می کند؛ از جمله اینکه آیا وی واقعاً در آن گروه اجتماعی که مدعی است به خاطر عضویت در آن تحت تعقیب است مشارکت دارد یا خیر؟ میزان خطر بالقوهای که شخص را در صورت بازگشت به کشورش تهدید میکند، چیست؟ ممکن است در این مورد سوالاتی نیز به زبان انگلیسی و یا فرانسوی از شخص پرسیده شود. البته در صورتی که پناهجو به این دو زبان مسلط نباشد، میتواند درخواست مترجم کند. به طور کلی بهتر است حتما به زبان انگلیسی تسلط داشته باشید چرا که در غیر این صورت علاوه بر مشکلات طبیعی که در صورت بلد نبودن زبان در یک کشور دیگر با آن مواجه میشوید، استخدام و شروع به کار شما در کانادا نیز بسیار دشوار خواهد بود.

2- درخواست پناهندگی کانادا در بیرون از مرزهای این کشور

– طریق دوم اخذ پناهندگی در کانادا، درخواست پناهندگی از خارج از خاک کانادا است. در این روش، پناهجویان توسط بعضی نهادها که ذیلاً در مورد آنها توضیح داده خواهد شد به کشور کانادا معرفی میشوند و در صورتی که مورد پذیرش قرار گیرند، به آنها مجوز اقامت دائم در خاک این کشور داده می‌شود. به افرادی که از این طریق خواهان اخذ پناهندگی کانادا هستند پناهندگان اسکان مجدد (resettled refugees) و به این طریق به طور کلی اسکان مجدد (resettlement) گفته میشود. از جملهی این نهاد ها کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان می باشد که در سال 1950 میلادی در جهت حمایت و پشتیبانی از پناهندگان و کمک به آنها جهت بهبود وضعیتشان به وجود آمد.
از دیگر انواع این نهادها، گروههای خصوصی حامی پناهندگان هستند که به این افراد در جهت استقرار در خاک کانادا تحت شرایط و ضوابطی کمک میکنند. برای مثال در بدو ورود، به آنها مسکن، خوراک ، لباس و … میدهند اما پس از یک سال آنها باید برای خود شغل و منبع درآمد مناسبی ایجاد کرده باشند چرا که دیگر این گروههای خصوصی خود را در قبال آنها مسؤول نمیدانند. نکته ای در خصوص مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی که ذکر آن در اینجا مفید به نظر میرسد آن است که هزینه ی تحصیلات تا قبل از دانشگاه در کانادا رایگان میباشد و افراد میتوانند بدون پرداخت هیچ هزینه ای تحصیلات ابتدایی خود را پشت سر بگذارند؛ منتها تحصیل در دانشگاه در کشور کانادا رایگان نبوده و افراد متقاضی برای ادامهی تحصیل در این مقاطع باید از عهده ی پرداخت هزینه های آن بربیایند.

سوالات متداول مهاجرت به کانادا

من به تازگی اقامت دائم کانادا را دریافت کرده ام. آیا باید درخواست کارت اقامت دائم بدهم؟

خیر. نیازی به دادن درخواست نیست. شما باید ظرف 180 روز آدرس پستی کانادایی خود را با کمک لینک زیر ارسال کنید تا کارت اقامت دائمتان به شما پست شود. در غیر این صورت، کارتتان کنسل شده و باید دوباره در خواست دهید و هزینه های مربوطه را به دولت کانادا بپردازید.

https://services3.cic.gc.ca/ecas/?app=coanotify&lang=en&_ga=1.12845815.1509546635.1454315466 

من اقامت دائم کانادا را دریافت کرده ام و در حال حاضر لازم است کانادا را ترک کنم اما کارت اقامت دائم ندارم. آیا می توانم به راحتی به کانادا برگردم؟

افرادی که اقامت دائم کانادا را دارند باید کارت اقامت دائم معتبر و یا مدرک سفر ( Temporary Travel Document) را همراه با خودشان ببرند تا مشکلی برای سفرشان به وجود نیاید. در صورتی که کارت اقامت دائمتان را همراهتان نداشته باشید باید از یک دفتر ویزای مهاجرتی کانادایی برای صدور یک مدرک سفر درخواست بدهند تا بتوانند سفر کنند.

به عبارتی این وظیفه ی شماست که مطمئن باشید کارت اقامت دائمتان تا زمانی که از سفر برگردید همچنان اعتبار دارد و در صورتی که در حال انقضا است اقدام به تمدید آن کنید.

چگونه می توانم کارت اقامت دائمم را تمدید کنم؟

برای تمدید کارت اقامت دائم به لینک زیر مراجعه کنید:
http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?q=057&t=10 

آیا در صورتی که با یک شهروند کانادایی ازدواج کنم، شهروند کانادا خواهم شد؟

خیر. هیچ فردی از هیچ روشی امکان ندارد بدون داشتن اقامت دائم کانادا شهروندی این کشور را اخذ کند (مگر در صورت تولد در آن کشور). شما به موجب ازدواج با یک شهروند کانادایی ابتدا باید اقامت دائم کانادا را کسب کنید و مثل هر فرد دیگری که اقامت دائم کانادا را دارد، بعد از احراز شرایط لازم برای اخذ شهروندی، می توانید شهروند کانادا بشوید.

من یک کانادایی (شهروند کانادا) هستم. آیا فرزندانم شهروند کانادا خواهند بود؟

به طور کلی می توان گفت، اگر فرزند شما در کانادا به دنیا بیاید، یک شهروند کانادایی خواهد بود. در صورتی که فرزندتان بعد از  April 17, 2009در خارج از خاک کانادا متولد شده است، فقط در صورتی شهروند کانادا خواهند بود که یکی از والدینشان در کانادا به دنیا آمده باشد. در غیر این صورت باید به  عنوان فردی که اقامت دائم کانادا را گرفته است به کانادا مهاجرت کند و بعد از احراز شرایط لازم شهروندی کانادا را اخذ کند.

فرم ارزشیابی کانادا
فرم ارزشیابی کانادا

با استفاده از این ابزار قادر خواهید بود با وارد کردن اطلاعات خود در یک فرم امتیاز خود را برای طرح های مهاجرتی کانادا محاسبه نمایید.